Ben je op Ibiza en zoek je een fijne plek voor een avondje tapas of pinxtos? Ik deel in deze blog vijf tapas hotspots op het eiland die je niet mag missen! Ga je voor informele sfeer en leuke prijsjes, dan is La Bodega een must-visit! Wil je tapas combineren met uitzicht op zee? Dan zou ik The Boathouse zeker niet overslaan!

1. La Bodega – Ibiza stad

La Bodega, gelegen onder de oude stadsmuren van Dalt Vila in Ibiza-stad, is een van de meest iconische tapasbars van het eiland. Hier kun je genieten van zowel klassieke als innovatieve tapas in een levendige en sfeervolle setting. Tapas die ze hier serveren zijn de klassiekers zoals patatas bravas, krokante croquetas en garnalen in knoflookolie, maar ook aan creaties zoals geitenkaas met honing en tonijntartaar. Er hangt een relaxte sfeer en alle obers zijn druk in de weer om alles aan tafel te brengen. Een informele setting met een heel betaalbare prijs, leuk dus om je avond mee te starten! Wij hadden niet gereserveerd; bij aankomst moesten we even buiten in de rij wachten. Ik denk dat je in het hoogseizoen hier een stuk langer moet wachten, dus dan zou ik wel van te voren even bellen of mailen. 

2. Es Galliner - San José

In het rustige dorpje San José vind je Es Galliner, een charmant restaurant waar je kunt genieten van authentieke Spaanse tapas in een relaxte setting. Hier proef je de klassieke smaken van Ibiza, met gerechten zoals pimientos de padrón, tortilla española en jamón ibérico, allemaal bereid met lokale, verse ingrediënten. De ontspannen sfeer en de vriendelijke service maken dit een plek waar je je meteen thuis voelt. De keren dat wij in dit dorpje zijn hebben we hier al een paar keer koffie met taart gegeten. De tapas hebben we nog niet besteld, maar de kaart en recensies zien er goed uit!

3. Destino - San José

Deze gezellige tapasbar vind je in het dorpje San José, achter restaurant Raco Verd. Destino tapasbar is echt een favoriete tapasbar bij velen en biedt een intieme setting voor een avond vol verrassende gerechten. Naast de klassieke tapas kun je hier genieten van internationale invloeden, met gerechten die smaken uit de hele wereld combineren. Denk aan fusiongerechten die je smaakpapillen prikkelen, allemaal in een rustige en ongedwongen sfeer. In het hoogseizoen zou ik hier wel reserveren.

4. The Boathouse - Cala San Vicente

The Boathouse Ibiza is een unieke eetervaring, gelegen aan het strand van Cala San Vicente. Hoewel het restaurant geen traditionele tapasbar is, draait het hier om het delen van kleine gerechten, wat het ideaal maakt voor liefhebbers van tapas-stijl dineren. Dus geen echte tapas locatie, maar wel leuke kleine hapjes op de kaart om te delen. Wij hebben hier wel eens kleine mini hamburgers gedeeld, erg lekker! Je geniet hier van een breed scala aan internationale en mediterrane gerechten, met uitzicht op zee. Het sfeervolle interieur, geïnspireerd door een nautisch thema, en de ontspannen ambiance maken The Boathouse een heerlijke plek voor een ontspannen maaltijd met vrienden of familie.

5. Can Terra - Ibiza stad

Een populaire plek onder zowel locals als toeristen is Can Terra, gelegen in het hart van Ibiza-stad. Can Terra biedt een uitgebreide selectie aan tapas, variërend van klassieke Spaanse gerechten tot moderne creaties met een twist. Je kunt hier genieten van een breed scala aan gerechten, zoals gegrilde octopus, vers gesneden jamón en mini-hamburgers, allemaal geserveerd in een energieke, moderne sfeer. Perfect voor een avondje borrelen en eten met vrienden.

Share: